Kip curry met aubergine

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot)
  • 100 gram sperziebonen of kousenband
  • 3 kleine of 1 grote aubergine
  • 1 grote groene chilipeper
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepel citroensap
  • 10 basilicumblaadjes

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes.
Verhit de olie en bak hierin de currypasta 2 minuten.
Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee. Giet er 3 dl water bij en laat het 10 minuten sudderen.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.
Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in de lengte in vieren.
Doe de groente bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen. Maak het gerecht op smaak met de vissaus, het citroensap en de in stukjes gescheurde basilicum.
Het gerecht is lekker met zilvervliesrijst.

Variatie
Voeg een beetje kokosmelk toe, om het gerecht iets minder pittig te maken.
Van oorsprong is dit een varkensvlees gerecht. Beter is om geen varkensvlees te eten i.v.m. het histamine gehalte.

20150918_171822

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s