Verzurende en ontzurende voeding

De PH-waarde
De PH-waarde van je lichaamsweefsels wordt sterk beïnvloed door de voeding die je tot je neemt. Als je lichaam te veel verzuurt kun je bijv. gewrichtsklachten krijgen, ontstekingen, een verzwakte darmflora, verminderde energieproductie in de cellen, verslechtering van de celwanden, anti-oxidanten kunnen
verdwijnen.

Uitleg tabel
De waarden in de tabel hieronder hebben betrekking op de rauwe producten (uitgaand van 100 gram). Bij het koken gaan waardevolle basenvormende mineralen verloren. Kook je groenten dus niet al te lang en verwerk het groente-nat in bijv. een soep of een saus.

In de tabel vind je voedingsstoffen met een ontzurende of verzurende werking. Een goed uitgebalanceerde voeding bestaat voor 75% alkalische en voor 25% uit verzurende producten.

 

zuurbasen1azuurbasen2

zuurbasen3

bron: http://www.scienceforlife.eu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s