Worteltjes cake zonder suiker

carrot cake

Ingrediënten voor de cake:

  • 200 gram amandelmeel
  • 400 gram geraspte wortels
  • 2 bananen
  • 10 dadels
  • 75 gram walnoten
  • 4 eieren
  • 75 gram kokosolie
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • vleugje citroensap

Ingrediënten voor de topping

  • 150 gram roomkaas
  • 2 eetlepels honing
  • vleugje citroensap

Bereidingswijze Cake:

  • Smelt de kokosolie.
  • Snijd ondertussen de dadels en ontdoe ze van de pit.
  • Bak de dadels even mee in de kokosolie. Dit geeft extra smaak aan de dadels.
  • Mix de kokosolie met de dadels.
  • Voeg de stukjes banaan, eieren, stukjes walnoten toe aan het mengsel.
  • Daarna de wortels en het citroensap.
  • Doe het amandelmeel, kaneel en bakpoeder in een andere beslagkom.
  • Voeg daarna alles bij elkaar en mix het tot een dik plakkerig mengsel.
  • Het beslag kan in de cakevorm.
  • Bak het in 60 minuten op 175 graden in de oven af.

Bereidingswijze topping:

  • Mix de roomkaas, honing en citroensap tot een luchtig geheel.
  • Doe dit op de cake als het afgekoeld is. Je kunt dit evt. met een bakkwast doen.
  • Bewaar de cake in de koelkast, zodat de roomkaas stijf blijft.

Allergie-informatie:
Dit recept is vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij, lactosevrij  (zonder de roomkaas) en paleo-proof. Niet geschikt voor mensen met een noten-allergie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s