Amandelkoekjes

notenkoekjes

Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 theelepels amandel-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  •  amandelen of andere nootjes
  • 3 eetlepels ahornsiroop. (kan ook minder)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de amandelen (andere nootjes) in kleine stukjes.
  • Meng het amandelmeel en bakpoeder in een kom.
  • Mix de gesmolten kokosolie, amandel-extract (en evt. de ahornsiroop) door het beslag.
  • Roer het tot een plakkerig deeg en schep de nootjes door het beslag heen.
  • Rol met je handen balletjes van het deeg en druk deze plat op het bakpapier.
  • Bak de koekjes in ca. 12-14 minuten. 12 min. voor zachtere koekjes en 14 min. voor knapperige koekjes.

Let op:
Ahornsiroop bevat wat mineralen, vooral mangaan en zink.
Het heeft echter ook een hoog suikergehalte (67%) Dus gebruik er niet al te veel van!!!

Allergie-informatie:
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en paleo-proof!
Niet geschikt voor mensen met een noten-allergie.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s