Wortel cakejes

wortelcakeje

Ingrediënten:

  • 3 dadels (ontpit)
  • 3 eieren
  • 30 gram kokosmeel
  • 25 gram kokosrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje himalayazout / zeezout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 75 gram pecannoten
  • 100 gram geraspte wortelen
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 75 gram amandelmelk

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Ontpit de dadels en snijd ze in hele kleine stukjes.
  • Snijd / breek de pecannoten in kleine stukjes.
  • Doe de dadels en pecannoten in de kom en meng het kokosmeel, bakpoeder en de kokosrasp er goed door heen.
  • Klop de eieren los in een andere kom en meng de amandelmelk er door heen.
  • Roer de vanille-extract en de geraspte wortel door het natte mengsel.
  • Meng daarna het droge mengsel door het natte mengsel.
  • Je kunt evt. met een staafmixer de worteltjes in het beslag wat kleiner maken.
  • Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in ca. 25 minuten af.

Let op:
Je kunt evt. wat kokosbloemsuiker aan het beslag toevoegen.  Ik vind de cakejes persoonlijk al zoet genoeg. De wortel, kokosrasp en dadels zijn echter al zoete ingrediënten.
Kokosbloemsuiker staat in de lijst met superfoods, maar suiker = suiker. Het heeft een iets lagere Glycemische waarde als kristalsuiker. Dus trap er niet in en gebruik er zo weinig mogelijk van of laat het gewoon in z’n geheel weg!!!

Allergie-informatie:
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en paleo-proof!
Niet geschikt voor mensen met een noten-allergie.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s