Gevulde paprika

PhotoGrid_1460478014603
Ingredienten:

  • Runder gehakt
  • Champignons
  • Uien
  • Diverse Italiaanse kruiden
  • ei
  • (glutenvrije) bouillon
  • peper en zout naar behoefte
  • evt. rijst

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 3 paprika’s over de lengte doormidden. De vulling komt in de paprika.
  • Doe + 250 gram gehakt in een beslagkom.
  • Snijd de uien, champignons en evt. een courgette in hele kleine stukjes.
  • Doe er een beetje zwarte peper en peterselie en evt. andere Italiaanse kruiden bij.
  • Gooi er nog een eitje doorheen en meng alles goed door elkaar.
  • Vul de paprika’s met deze vulling.
  • Pak 2 schepjes bouillonpoeder en doe dit in een kopje. Doe er een klein beetje kokend water bij en roer dit goed door.
  • Giet de (glutenvrije) bouillon over de paprika’s voor de smaak.
  • Doe de ovenschaal  25 minuten in de oven op 200 graden.

Je kunt er evt. zilvervliesrijst aan toevoegen. Witte rijst voor mensen met een glutenvrij dieet. Mocht je volgens het paleo-dieet eten dan moet je de rijst dus skippen.

Je kunt elke willekeurige groenten door het gehaktmengsel doen.

Allergie-informatie
Dit recept is paleo-proof (zonder de rijst), glutenvrij, lactosevrij en koemelk-eiwit vrij.
Het is niet histamine vrij. Champignons bevatten histamine. En paprika bevat een klein beetje histamine. Een kwestie van uitproberen dus.Je kunt elke willekeurige groente toevoegen aan het gehakt mengsel.

PhotoGrid_1460477735329

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s