Pindakaas havermout banaan koekjes

pinda haver koekjes

En wat doe je als het een middag regent? Juist ja, koekjes bakken met je kids.Een beetje een vreemd idee om pindakaas door je havermout te gooien, maar het smaakt heel erg lekker en het is bijzonder voedzaam.

Ingrediënten

  • 2 hele rijpe bananen
  • 1 eetl. lijnzaad
  • 3 eetl. warm water
  • 30 gram pindakaas
  • 80 gram havermout
  • 60 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. kaneel
  • 15 gram geraspte kokos
  • 20 gram rozijnen
  • evt.pinda stukjes

Bereidingswijze
Meng het lijnzaad met het warme water. Laat dit zo’n 5 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Prak de bananen fijn in de kom. Voeg de lijnzaad en de pindakaas toe en roer dit goed. Voeg de bloem, havermout, bakpoeder en kaneel toe en roer dit ook goed door. Maak kleine hoopjes beslag op de bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Mocht je dol op kokos zijn dan kun je er ook wat meer door het beslag gooien!

Allergie-informatie
Deze koekjes zijn suikervrij, melkvrij, eivrij.
Dit recept is niet geschikt voor mensen met een pinda-allergie!!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s