Paleo sushi

Afgelopen week was ik recepten aan het zoeken op internet zonder ei. Nou dat valt niet mee hoor kan ik je vertellen. Werkelijkwaar in bijna elk bakrecept wordt een ei gebruikt.

Gelukkig heb ik heel veel lekkere en voornamelijk gezonde recepten kunnen vinden. Dus ik kan de hele zomervakantie lekker prutsen in de keuken.

paleo sushi

Ook kwam ik dit recept tegen: sushi zonder rijst. Leuk om zo eens uit te proberen op een mooie zonnige zondag. Het is dan wel geen bakrecept, maar deze was te lekker om niet te maken!
Mijn man had zo zijn bedenkingen (zoals gewoonlijk). Ik lees nog net niet op zijn gezicht: ben benieuwd wat ik nu weer voorgeschoteld krijg.
Eenmaal geserveerd blijkt hij het toch een lekker recept te vinden. Heel toevallig kwam de buuf ook nog aanzetten (die heeft echt een neusje voor de zalm) en ze vroeg: ik durf het bijna niet meer te vragen, maar mag ik er misschien nog 1? Conclusie: recept goed gekeurd! Ook zo benieuwd naar het recept? Hier komt ie.

Ingrediënten

  • komkommer
  • mango
  • zalm
  • jumbo garnalen
  • avocado
  • vis-eitjes
  • sushi nori vellen

Bereidingswijze
Snijdt alle ingredienten in smalle plakjes.
Zet de oven aan  en draai de sushi nori vellen een aantal keren om en om in de oven. Niet te lang. Het is de bedoeling dat de nori vellen een beetje knapperig worden.
Leg dan je bamboe-matje op het aanrecht met daarop het nori vel. Leg de zalm aan de linkerkant van je nori vel in plakjes van boven naar beneden. Plaats daarop de vis-eitjes. Deze zijn te koop bij de AH (daar hebben ze de iets grotere zalm-viseitjes) en de kleinere eitjes zijn te koop bij de toko. Plak de avocado, de mango en de komkommer tegen de eitjes aan en leg tenslotte de garnalen er boven op. Rol de sushi in het bamboe-matje op en druk het goed aan. Laat de sushi niet te lang liggen. Anders worden de norivellen erg zacht.

Nog 1 tip! Gebruik wel een rolmatje om de sushi goed op te rollen. De mijne was verdwenen en ik merkte dat het lastig was om alles netjes op te rollen, zonder dat het eruit viel. Normaal gesproken zorgt de rijst ervoor dat alles lekker tegen elkaar aan blijft plakken. Je kunt evt. ook quinoa of bloemkool gebruiken als opvulling.

Allergie-informatie
Dit recept is vrij van suiker, gluten, ei, zuivel, noten en het is een paleo-proof recept!

Suc6 met maken en ik ben heel benieuwd hoe of jullie het vonden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s