Yoghurt aardbeien ijs

In mijn vorige blog beschreef ik al, dat het deze keer over een lekker toetje zou gaan.  Zoals je misschien wel hebt gelezen ben ik de laatste tijd op zoek naar recepten, omdat ik een aantal dingen echt niet mag eten het komende jaar!

Ook ijs vormt hierbij een probleem en aangezien de meeste bakken ijs ook te veel suikers bevatten is het wel een goede zaak om eens een wat gezondere variant te maken.
Ik moet eerlijk bekennen: ik heb een zwak voor ijs in de zomer. Zeker als het lekker warm weer is.

Zo liep ik van de week op bol.com (lees, ik was eigenlijk op zoek naar een boek) tegen een ijsmachine aan.

20160714_175818a.jpg

Mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd en ik kocht heel impulsief zo’n ijsmaker, waarop mijn man reageerde: wat is dit nou weer voor een onzinapparaat? Nadat hij het ijs gegeten had  en de kinderen super blij reageerden was hij uiteraard om, en het apparaat mocht blijven in huis!

Het is eigenlijk heel erg makkelijk om te maken, dus zeker de moeite waard om het eens uit te proberen. Mocht je op bezoek willen komen om ijs te eten kondig het dan even ruim van te voren aan dan kan ik op tijd beginnen…

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt 250 ml
  • Bak aardbeien
  • evt. honing en / of  wat citroensap

Bereidingswijze

Voordat je het ijs wil gaan maken moet je de bak van het apparaat in de diepvries zetten. Het liefst 24 uur van te voren. Er zit een soort koelelement in en deze moet bevroren zijn. Pureer de aardbeien en meng ze door de Griekse yoghurt. Ik gebruik Griekse of volle yoghurt omdat deze wat vetter is. Dat is beter om ijs te maken. Je kunt evt. wat honing en wat citroensap toevoegen om je ijsje wat zoeter te maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Aardbeien zijn eigenlijk zoet genoeg.
Laat de ijsmachine 20-40 minuten draaien en je krijgt een soort frozen yoghurt. Wil je het echt als een bolletje ijs gaan scheppen is het handig om de bak nog even in de diepvries te zetten. Niet langer dan een half uurtje.

En wat als je nu geen ijsmachine hebt? Meng dan alle ingredienten goed door elkaar en zet het in een afgesloten bak in de diepvries. Je kunt het max. een week bewaren. Voor gebruik eerst even een tijdje laten staan omhet wat zachter te laten worden.

En mijn dochter heeft al een verzoekje ingediend om de volgende keer mangoijs te gaan maken.

20160714_182701a

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s