‘Gezonde’ bounty

PhotoGrid_1468864578719.jpg

Deze bounty had ik al eens gemaakt, maar dan zonder dadels. Dit is echt een quilty plessure. En dat vond mijn familie ook. Ik had een hele doos voor mezelf gemaakt voor de komende weken en in de koelkast gelegd, maar manlief en kinderen weten er ook wel raad mee (helaas).

Dit is een ‘gezondere’ bounty. Houd er wel rekening mee dat honing en dadels ook suikers bevatten!

Het is niet moeilijk om te maken, maar kost wel even wat tijd.

Ingrediënten:

Voor laag 1: (de bodem)

  • 10 tot 12 dadels zonder pit
  • 2 handjes noten naar keuze
  • 2 eetl. gesmolten kokosolie

Voor laag 2: (de tussenlaag)

  • 120 gram kokosrasp
  • 2 eetl honing
  • 2 eetl. gesmolten kokosolie

Voor laag 3: (de top)

  • 225 gr. pure chocolade (70% of meer)

Bereidingswijze:
Doe de nootjes  samen met de dadels in een kom en maak het klein met een staafmixer. Roer de kokosolie er doorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van bijv. een siliconen vormpje. Druk het mengsel goed tegen de bodem aan.

Voor de tussenlaag meng je de kokosolie met honing en de koos goed door elkaar.. Druk dit dan weer goed tegen de onderste laag aan. Ondertussen zet je de vrompjes al vast even in de koelkast.

Voor de toplaag smelt je de chocola au bain marie. Doe er een laagje chocola overheen en doe het even voor een uurtje in de diepvries. Daarna kun je de bounties bewaren in de koelkast.

Ben benieuwd wie het bij 1 bounty kan laten………

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s