Courgette lasagne 2.0

Ingredienten:

  • 10-12 tomaten
  • 400 gr gehakt
  • 3 a 4 courgettes
  • Italiaanse kruiden
  • champignons
  • paprika
  • peper en zout
  • blikje tomaten puree (optioneel)
  • blikje ansjovis
  • basilicumblaadjes (vers)

Bereidingswijze:

Schil 3 a 4 courgettes in kleine plakjes en leg al vast een laagje in een ovenschaal. De rest bewaar je nog even.

courgette lasagne 2.0.1

Je neemt zo’n 10-12 tomaten en legt ze even in een pannetje met kokend water. Je laat de tomaten als het ware even schrikken. Laat ze niet te lang in het warme water liggen, anders krijg je papperige tomaten en dat is jammer. Haal de tomaten uit de pan. Je kunt de tomaat nu gemakkelijk ontvellen.

Doe de tomaten en de tomatenpuree in de blender. Voeg de kruiden toe die je lekker vindt. Vul het aan met een beetje peper en zout. Voeg een blikje ansjovis toe voor de extra bite. Ansjovis? Ja ansjovis. Goed voor de umami smaak! Je zou ook nog een paar kleine blokjes salami kunnen toevoegen als je dat lekker vindt. Dat maakt het geheel nog wat pittiger. Zet de blender aan en maak de saus tot een geheel. Je zou evt. wat kookroom kunnen toevoegen, maar dat hoeft niet.

 

Bak ondertussen je gehakt aan met wat knoflook. Voeg de groenten naar keuze toe. Als het geheel goed aangebakken is voeg je de pastasaus toe en laat het een minuut of 5 stevig doorkoken, zodat het wat dikker wordt. Voeg als laatste nog even de verse basilicumblaadjes aan de pasta saus toe voor de extra lekkere smaak! En als de kinderen zeuren over die blaadjes in de pasta dan kun je ze natuurlijk ook verwerken in de blender.

Bouw de lasagne laagje voor laagje op met de courgette en doe het 30 minuten in de oven op 200 graden.

courgette lasagne 2.0

Buon appetito!

Allergie-informatie:
Dit recept is glutenvrij, eivrij, koemelk vrij, koolhydraatarm en paleo-proof.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s