Italiaans gehaktbrood

gehaktbrood

Ingrediënten

  • 1 kg  runder (biologisch) gehakt
  • potje groene en zwarte olijven
  • 6 eetl Italiaanse kruiden
  • 4 eetl paprika kruiden
  • 1 zoete aardappel
  • 2 eetl chili kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren of een vervanger (6 eetl kikkererwtenmeel en 6 eetlepels water)
  • evt. zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Doe 1 kg gehakt, olijven, en de kruiden in een beslagkom. Schil de zoete aardappel in sliertjes en meng alles door elkaar. Je kunt er evt. nog zongedroogde tomaatjes aan toevoegen. Voeg 2 eieren toe, zodat het gehakt niet al te droog wordt. In plaats van een ei kun je 3 eetl kikkererwtenmeel nemen en 3 eetl water. Voor 2 eieren dus 2x zoveel.
Het gehaktbrood mag 35-40 in de oven. Het ruikt waanzinnig lekker als je de deur van de oven open doet. Nadat het afgekoeld is kan het prima in de diepvries. Wie wat bewaard heeft nog wat…

Je kunt het gehaktbrood als avondeten , maar ook prima als lunch gebruiken.

En zoals ze het op z’n Italiaans zeggen: buon appetito!!!

Allergie-informatie:
Dit recept is glutenvrij, koolhydraat-arm, paleo-proof, eivrij (met ei-vervanger), lactosevrij, suikervrij.

gehaktbrood2.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s