Hartige Sinterklaas letter

Do you remember?
Binenkort is het weer 5 december.
Chocola is voor deze bakpiet een no go!
Het is goed voor de lijn, dus houden zo.

Dan maar even een leuk recept verzinnen.
Doe ik dat buiten of doe ik dat binnen?
Rijmpiet is in ieder geval op dreef.
Bakpiet, pak nou eens wat spullen en een zeef.

Wat zou de bakpiet  nu eens gaan maken?
Eens kiezen tussen allerlei verschillende smaken
Bakpiet maakt vandaag een banket letter gehaktstaaf.
Met de letter S, dat vindt Sint zo gaaf!

Bakpiet gaat aan de gang.
En is voor veel rommel niet bang.
Manlief komt thuis.
en vraagt is de rommelpiet weer in huis?

Bakpiet pakt 5 plakjes bladerdeeg.
Nu is het doosje leeg.
En doet 400 gr gehakt, de tijm, de Italiaanse kruiden, de chorizo en de paprika in een kom.
En rolt de boel om en om.

hartige-sinterklaas-letter-6

Er gaat nog  1 ei (eivervanger) door.
Even goed mengen hoor.
Bakpiet rolt het gehakt een beetje op.
En draait het bladerdeeg op z’n kop.

Nu nog een letter S maken op de bakplaat.
De banketletter is wel wat aan de maat.
Nog wat tijm en Italiaanse kruiden erop.
Dan smaakt het straks tiptop!

hartige-sinterklaas-letter-4

Tot slot nog 30 minuten op 180 graden
Bakken en braden.
Nu het is het klaar.
Smullen maar.

hartige-sinterklaas-letter-1

Dit was het recept.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Nou, eet smakelijk.
Deze rijmpiet vindt het allemaal zeer vermakelijk.

Misschien tot volgend jaar.
Voor nu is de bakpiet helemaal klaar.
Het feest kan beginnen.
Want de letter is binnen!!!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s