10 creatieve kerst ideetjes

Sinterklaas is naar Spanje en de kerst staat al weer voor de deur. Voor veel ouders weer een opgave om iets creatiefs te verzinnen voor de kerst en vieringen op school.
Ik heb 10 leuke ideetjes op een rij gezet. Hopelijk kan ik je inspireren om iets creatiefs en vooral iets gezonds op tafel te zetten.

1. Aardbeien kerstmannetjes
1bb4c08e609886acc224277d55ca99b9
Voor 1 kerstmannetje heb je nodig  1 aardbei, kokosroom of 2 blokken kokosmelk. Doe een glazen beslagkom een half voordat je begint in de vriezer. Zo blijft de creme dik. Is de kom warm, wordt de creme dun. Draai de blikjes open en laat de melk eruit lopen. De melk heb je niet nodig. Deze kun je bewaren voor een lekkere smoothie. Schep de room uit het blik in de ijskoude kom. Mix de room met een mixer tot het stijf wordt.
Haal het topje van de aardbei af. Doe de creme met een spuitzak tussen de 2 aardbeien en doe dan het topje er weer op. Daarna nog even afmaken met een bolletje op de muts en op de buik en je bent klaar! Dit recept is paleo-proof!

2. Een Rudolf boterham
53bc7b839d12dc8745f9ffd8bb1531b4
Een goed begin van de dag.
Voor deze boterham heb je nodig, brood, een pannenkoek, 1 cherrtomaatje, 1 eitje, 1 zwart olijfje en natuurlijk een bord.
Bak eerst een pannenkoek en laat deze afkoelen. Snijdt de vormen uit het brood en leg het op het bord. Maak de hoorns van de pannenkoek. En tenslotte de ogen en de neus van Rudolf. Je kunt evt. nog iets op het broodje smeren. Ik denk dat deze boterham snel verorberd zal zijn.

3. Een heerlijke fruit kerstboom
fa1b44af7dd4bd16364c17880c61c93e
Je hebt voor deze prachtige boom nodig: een appel, een winterpeen, prikkertjes, verschillende soorten fruit en een bord.
Snijdt een stuk van de onderkant van de appel af, zodat de appel goed stevig op het bordje komt te liggen. Prik met een stevige prikker de winterpeen in de appel. Gebruik kleine prikkers om in de winterpeen te steken. Prik daar al je fruit aan en maak zo je eigen creatieve kerstboom. Dit is wel een succesje als je deze op tafel zet!!

4. Kerstboom wraps
kesn2
Voor deze leuke en heel makkelijk te maken boom heb je wraps nodig en de vulling die je graag zou willen toevoegen. Op deze foto zijn er veel groenten en kip gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook lekkere wraps maken met carpaccio of met zalm, rucola en roomkaas.
Als je de warps in kleine stukjes gesneden hebt leg je ze in de vorm van een kerstboom neer.Leuk en lekker snel klaar!

5. Kerstmannetjes van banaan
1e79c2dac3b2e1f173558e107d519998
Voor deze kerstmannetjes heb je nodig: bananen, aardbeien, mini spekjes en frambozen.
Snijd de banaan in kleine stukken en prik ze aan een grote prikker. Neem nog een schijfje banaan en schuif die dwars op de grotere banaan. Prik de aarbei er bovenop, nadat je de onderkant weg gesneden hebt. Je kunt er een mini spekje bovenop doen. Het is tenslotte feest. Je kunt een smartie voor de neus gebruiken, maar ik kies persoonlijk liever voor een framboos. De ogen maak je van twee hageltjes. Gegarandeerd een suc6 bij je kinderen.

6.  Sneeuwman van  eieren
breakfast-snowman-eggs
Voor deze leuke sneeuwman heb je 2 eieren, een wortel, een geraspt stukje wortel en een food-art pen.
Chop de onderkant van de eieren af, zodat de sneeuwman stevig kan blijven staan. Met een prikkertje kun je de twee eieren aan elkaar bevestigen. Snijdt twee stukjes wortel af en gebruik deze als hoed. Deze bevestig je dan ook weer met een prikker. Van een geraspt worteltje maak je de neus. Met de food-art pen maak je de oogjes en de knopen op de buik.

7. Komkommerboompje
komkommerboompje
Je hebt hiervoor nodig: een broodje, een komkommer, een stukje kaas, een uitsteekvormpje van een ster en een prikker.
Snijd de komkommer met schil (dit geeft een leuk effect). Rol de komkommer om de prikker heen, zodat je het kerstboom-effect krijgt. Prik het daarna op een broodje. maak de ster d.m.v. een uitsteekvormpje en prik ‘m er bovenop. Hoe simpel kan het zijn.

8. Kerstprikker
gezonde-traktatie
Hiervoor heb je nodig een lange prikker, een uitsteekvormpje met een ster, engeltje of evt. een kerstboom en fruit.
Prik verschillend soort fruit aan een lange prikker en maak de bovenkant af door fruit met een leuke uitsteker te bewerken. Je kunt er natuurlijk ook een vormpje van kaas bovenop doen. Net wat je lekker vindt.

9. Boontjes kerstboom
boontjes-kerstboom
De kinderen eten in ieder geval groente met kerst!!. Ook voor volwassenen ziet het er heel leuk uit op het bord.

10. Gezonde gourmetbakjes
7311a425ab440e383acfcbd6a8a7bcfb
Mocht je gaan gourmetten met de kerst, maak dan eens een leuk treintje van paprika’s. Het staat leuk op tafel en daarbij heb je naderhand geen afwas. En die heb je meestal met de kerst wel genoeg, dus ik zeg een win-win situatie.

Mocht je dit jaar niet zo creatief zijn, dan hoop ik dat ik je hierbij wat inspiratie heb gegeven. En heb je ook een goed idee, dan hoor ik het graag. Suc6 met alle voorbereidingen!!

Bronnen: Pinterest

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s