Bounty kerstboom

19 kerst kokos koekjes.jpg

Deze bounty had ik al eens gemaakt, maar nu maakte ik er een kerstboom bounty van. Lang leve alle leuke bakvormen, die je tegenwoordig kunt kopen.

Dit is een ‘gezondere’ bounty. Houd er wel rekening mee dat honing en dadels ook suikers bevatten!

Het is niet moeilijk om te maken, maar kost wel even wat tijd.

Ingrediënten: (voor 1 kerstboom)

Voor laag 1: (de bodem)

  • 3 verse dadels zonder pit
  • 0,5 handjes hazelnoten en pistache noten
  • 1 theel. gesmolten kokosolie

Voor laag 2: (de tussenlaag)

  • 40 gram kokosrasp
  • 1 eetl.  rauwe honing
  • 1 theel. gesmolten kokosolie

Voor laag 3: (de top)

  • 2 blokjes pure chocolade (90%)

Bereidingswijze:
Doe de hazelnoten en pistache noten samen met de dadels in een kom en maak het klein met een staafmixer. Roer de kokosolie er doorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van bijv. een siliconen vormpje. Druk het mengsel goed tegen de bodem aan.

Voor de tussenlaag meng je de kokosolie met honing en de koos goed door elkaar.. Druk dit dan weer goed tegen de onderste laag aan. Ondertussen zet je de vormpjes al vast even in de koelkast.

Voor de toplaag smelt je de chocola au bain marie. Ikgebruikte 90% pure chocolade, omdat de kokos en de dadels al zoet genoeg zijn. Maar je kunt ook 70% of meer gebruiken. Doe er een laagje chocola overheen en doe het even voor een uurtje in de diepvries. Daarna kun je de bounties  bewaren in de koelkast.

Ik ga deze nu verstoppen in de koelkast in de schuur, anders ben ik bang dat deze de kerst niet haalt hihi.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s