Gemberthee

35 gemberthee.jpgKruiden en specerijen worden al heel lang door allerlei mensen ter wereld gebruikt. Veel kruiden en specerijen hebben medicinale eigenschappen. Zo’n typische specerij met medicinale eigenschappen is gember.

In gember zitten verschillende vitaminen zoals B1, B2, B6 en C, eiwitten, koolhydraten, vezels, mineralen zoals natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magenesium, koper en zink. Daardoor is het een krachtige antioxidant.

Gember is goed voor je spijsvertering. Zeker als je op vakantie bent. In 2015 ben ik naar Bali geweest met mijn gezin. Bij binnenkomst in de verschillende hotels kreeg je altijd een welkomstcocktail. Heel vaak was dat een soort koude thee van gember met kaneel. Wauw pittig goedje was dat zeg. Ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat het werkt. Binnen 10 minuten na aankomst konden we in ons huisje allemaal direct het toilet uitproberen.  Haleluja! (Toooo much information hahaha).

Gember is ook krachtig tegen maagproblemen. Maagzuurremmers zijn een van de meest verkochte tabletten in Nederland. Gember brengt het maagzuur tot rust, ontspant de spieren en de slokdarm.

Gember is ook goed voor je immuunsysteem. De pittige stoffen in de gember zorgen ervoor dat ziekteverwekkers minder de kans krijgen om het lichaam binnen te dringen of om er te blijven.

Gember helpt dus bij verschillende gezondheidskwaaltjes zoals: misselijkheid, hoge cholesterolwaarden, gewrichtspijn, spierpijn, menstruatiepijn, stijfheid, trombosevorming en keelpijn en heeft een anti-diabetisch effect.

Het drinken van gemberthee houdt je gezond en het ontspant!

Hoe maak je het?
Snijdt twee tot drie dunnen plakes van de gemberwortel af. Laat het een minuut of tien gekookt water trekken. Voeg er naar eigen smaak eventueel nog wat honing aan toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s