Havermout appel plaattaart

69-appeltaart-plaattaart

En wat doe je als je man weer eens thuis komt met een paar zakken vol ‘appeltaart’ appels…. Juist ja een appelplaattaart bakken. Handig hoor zo’n baas. In plaats van taart trakteren op je verjaardag krijg je gewoon een paar zakken appels mee naar huis. Kun je thuis je eigen taart gaan maken hahahahaha. Mijn man  werkt aan de besturingssoftware voor de fruitsorteermachines, dus regelmatig komen er appels, peren en sinaasappels mee naar huis en dat zijn dan niet de mispeertjes enzo. Hij vergelijkt dus dagelijks appels met peren hihi. Best interessant om eens te weten hoe fruit gesorteerd wordt. Je weet vast wel dat fruit gesorteerd wordt op grootte, maar wist je ook dat fruit gesorteerd wordt op dichtheid? Dit meten ze door allerlei fotootjes te maken van het fruit. Lijkt me persoonlijk best interessant om eens in het echt te gaan bekijken. Voor degene die het interessant vinden. Hieronder kun je zien hoe dat in zijn werk gaat. http://www.youtube.com/watch?v=_C_cfTgKTWE

Maar nu even door naar de appeltaart.Hieronder kun je het recept vinden.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr havermout
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • 6 eetl appelstroop
  • 4 grote appels
  • 2 theel kaneel of koekkruiden
  • 350 gr roomboter
  • 2 eetl citroensap
  • 25 gr kokosrasp

Bereidingswijze
Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Pak een bakvorm van ongeveer 30×40 cm en bekleed deze met bakpapier.
Schil de 4 grote appels en snijd deze in kleine stukjes. Meng de appelpartjes met citroensap en koekkruiden / kaneel.
Doe de havermout, het zelfrijzend bakmeel en de appelstroop in een kom en roer het goed door elkaar heen. Smelt de boter in een klein pannetje. Meng de boter door het mengsel. Er ontstaat een wat kruimelig mengsel.
Ga je voor vega dan kun je kokosolie gebruiken i.p.v. roomboter.

Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de bakplaat. Druk het goed aan. Verdeel de appelpartjes over de bodem en verkruimel de rest van het deeg over de appelpartjes heen. Maak het af met wat kokosrasp.

De Havermout appel plaatkoek kan nu 40 minuten in de oven. Let op: dat de kruimels niet te droog worden. Is dit wel het geval dan moet de taart iets minder lang in de oven of je kunt wat meer boter gebruiken.

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s