Havermout yoghurt noten appelcake

71 havermout noten appel cake.pngDeze cake is een variatie op de muesli noten cake van Do’s Kitchen. Ik besloot ‘m net even iets anders te maken, aangezien ik er minder suiker in wilde verwerken en omdat ik geen koemelk drink. Ik heb ook gekozen voor havermout i.p.v. muesli. En in plaats van kokosbloemsuiker heb ik er 2 appels in verwerkt. Als je de goede appels neemt dan geeft dit je cake genoeg smaak. Hou je van zoet speel dan met de hoeveelheid kokosbloemsuiker.
De voorbereidingstijd is 5 minuutjes, dus je hebt er weinig werk aan.

Ingredienten

  • 200 ml alpro soja yoghurt of kokosyoghurt
  • 100 ml ongezoete amandelmelk of kokosmelk
  • 100 ml olijfolie
  • 100 gram havermout en rozijnen
  • 100 gram ongezouten gemengde noten: walnoten, hazelnoten en amandelen
  • 300 gram tarwebloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 2 Elstar appels
  • evt. kokosbloemsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Dan kan je cake er direct in als het klaar is.

Mix de yoghurt, melk en olijfolie in een beslagkom tot een mooi glad beslag. Voeg de havermout, noten, tarwebloem, kaneel, bakpoeder, appel en evt. kokosbloemsuiker toe aan het beslag en mix het geheel even goed door elkaar.
Vet een cakevorm in met wat bakspray. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 minuten af.

Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s