After Detox

Een tijdje geleden schreef ik een stukje over detoxen. Hebben jullie het al eens uitgeprobeerd?
Ik wel, ik probeer het altijd eerst zelf uit, voordat ik iemand ga begeleiden.
Hieronder zal ik mijn ervaring van mijn detoxweek vertellen.

Er is dus geen standaard plan, omdat we allemaal verschillend in elkaar zitten.
Ik ben uitgegaan van een detoxweek van tien dagen. Normaal gesproken begin je een dedox-tien-daagse met drie dagen geen suiker te eten, maar aangezien ik altijd al heel gezond eet heb ik deze dagen iets ingekord. Ik heb eigenlijk alleen ’s avonds mijn koekje bij de thee weg gelaten. Ik blijf een Hollander he?! Ik verwachtte namelijk geen enorme suiker-afkick-reactie op mijn lijf.

Een suiker-afkick-reactie? Wat is dat nou eigenlijk?
Bij het teveel consumeren aan suiker kun je bijvoorbeeld enorme hoofdpijn en vermoeidheid krijgen.

Na die drie dagen volg je vijf dagen het detoxplan met soepjes, sapjes en plantaardige shakes. Vervolgens bouw je voorzichtig weer op wat betreft vast voedsel. Je begint dus eerst voorzichtig weer wat zachte dingen te eten, die makkelijk verteerbaar zijn, want je darmen moeten ook weer wennen aan vast voedsel. Doe je dit niet, dan krijg je darmklachten en dit wil je echt niet.

Hoe zag mijn detoxweek er nou eigenlijk uit?

|Mentale inzichten |

Ik had stiekem toch een beetje hoofdpijn. Dat viel me toch een beetje tegen. Het was ook eigenlijk wel te verklaren, want voordat ik met de detoxkuur begon was ik jarig geweest en had ik taart en andere onzin gegeten en een paar wijntjes achter over gegooid. En ik moest natuurlijk die fles even leeg maken, want anders ging ie de gootsteen in en dat is natuurlijk zonde!
Ik had een week van te voren al heel veel soepjes in de diepvries gegooid en deze kon ik er zo uitpakken. Dat was fijn. Deze dagen kwam ik prima door.

82 rode kool soepGelukkig had ik veel verschillende soorten soepjes gemaakt, zodat ik kon afwisselen. Op dag 4 en 5 begon ik, eerlijk gezegd, wel een beetje genoeg van dat geslurp te krijgen. Rode kool soep was voor mij een nieuwe uitdaging. Het had een bijzonder chemische kleurtje, maar het smaakte erg lekker

| Massage |

Dag 4 heb ik een zeer stevige sportmassage doorstaan. Ik had namelijk al weken spierknopen rondom mijn schouderblad en daar wilde ik graag vanaf. Ook hou ik persoonlijk meer van een stevige massage dan van dat geaai, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend.

De sportmasseur gaf me nog een compliment dat ik zo’n stevige massage aankon. Veel vouwen zouden al gillend de deur zijn uitgerend en die zou hij dan waarschijnlijk nooit meer terug zien.

Grappig zo’n compliment. En die spierknopen ben ik zo goed als kwijt. Een massage helpt je ook te ontspannen en ook je afvalstoffen af te voeren. In een detoxweek kun je ook gewoon kiezen voor een ontspanningsmassage.

Mocht je een detoxweek plannen, plan ‘m dan als je even niks hoeft. In je vakantie bijvoorbeeld. Dan heb je alle tijd voor jezelf en geen stress. En wil je resultaat behalen moet je sterk zijn!

|Bewegen|

In mijn vorige blog schreef ik al dat je geen zware krachttrainingssetjes moest gaan doen in de sportschool, maar dat gematigd bewegen beter vol te houden is, zoals yogha, fietsen, wandelen of wat cardio training.
Ik was zo sportief om met bevrijdingsdag naar Wageningen te fietsen. Totaal anderhalf uur heen en terug. Het was heerlijk, maar ik heb het wel gemerkt. Ik had ’s avonds toch wel en soort hongerklop en dit was tegelijkertijd mijn zwakste moment van de week. Vooral toen mijn man een reep chocola ging eten op de bank. Hij probeerde het nogal sneaky te doen en me zo te ondersteunen, maar he joh: ik zie echt niet dat jij een stuk chocola in je mond stopt hoor. Daarna stopte hij wat dropjes in zijn mond. Toen ik er iets van zei, deelde hij mee dat hij aan de droptox doet. Mag dat ook vroeg hij nog? Hij heeft wel humor moet ik toegeven.
Ben heel braaf geweest en heb een soepie gepakt, maar ik zal eerlijk zijn en ik heb gedacht aan een rol koekjes. Heb je ook wel eens deze gedachte? Tel dan eens tot 3 voordat je naar de kast loopt en die rol koekjes gaat pakken. Wedden dat je het dan 9 van de 10 keer het niet doet? Probeer het maar eens uit!

| Resultaten |

Ik heb best wel wat resultaten geboekt:

  • Minder spierpijn
  • Ik kom weer fit uit mijn bed. Ik heb niet meer het gevoel dat ik onder een truck heb gelegen.
  • Mijn huid ziet er beter uit.
  • 2,5 kilo lichter!!! Ik weeg voor het eerst na bijna 6 jaar weer lichter dan voor mijn zwangerschap. Ben heel trots op mezelf. En wat eraf gaat komt er echt niet meer aan. En zo is dat!

Ik hoop dat ik je met dit verhaal heb kunnen motiveren om ook eens een detoxkuur te gaan doen.

Heb je vragen bel dan eens 06-23372909  of mail naar superfoodwoman@gmail.com voor meer informatie.

P.S. Heb je mijn eerste blog over detox gemist klik dan eens hier.

Suc6!

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “After Detox

  1. Erg leuk om te lezen dat een sportmassage gecombineerd wordt met een ontspanningsmassage. Onze cliënten adviseer wij dat ook altijd! Een stevige massage afwisselend met een ontspannende massage doet wonderen.

    Leuke blog trouwens!

    Groeten,

    Dalicia

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie