Champignonssoep

De eerste week van januari is al weer om. Hebben jullie ook goede voornemens? Ikzelf ga voor de 500 gram groente per dag. We weten allemaal dat dit gezond voor ons is, maar hebben genoeg excuses waardoor we niet aan die 500 gram kunnen komen. Maar als je echt wilt dan gaat je die 500 gram groentes best wel lukken per dag.

Plan je groenten over de hele dag in. Ik maak ’s ochtends dan ook vaak een bakje met komkommers, paprika en/of wortels klaar voor rond de klok van 16:00. Dit voorkomt ongezond snacken. Eet je een broodje? Pak er dan eens een paar schijfjes komkommer bij. Of pureer eens een avocado op een cracker.

Ook kun je gebruiken maken van smoothies en soepen. Ik maakte gisteren een goed gevuld champignonsoepje gevuld met groenten. Deze kun je gewoon tussendoor eten. En hopla weer 100 gram greonte erbij.

112 champignonsoep

Ik zal jullie het recept geven. Dan kun je het zelf eens uit proberen.

Ingredienten:

  • 400 gram verschillende soorten champignons
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • paksoi
  • 2,5 L water
  • 4 biologische tuinkruiden soepblokjes

Hoe maak je het?

  • Fruit de knoflook, gember en de uien met olijfolie even aan.
  • Voeg de champignons toe en bak deze kort aan.
  • Doe het water en de soepblokjes erbij.
  • Kook het soepje op een lage stand zo’n 20 minuten door.
  • Voeg als laatste de prei en paksoi toe. Zorg dat deze knapperig blijven.

Eet smakelijk!!! Ik ben benieuwd hoe jullie dit soepje vinden smaken. Van mijn kinderen kreeg het soepje het cijfer 10!!! complimentje voor moeders 😉

 

 

Bronnen: oersterk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s