Voedingssupplementen

Uiteraard is voeding de belangrijkste bron voor de mineralen, vitaminen en enzymen die je lichaam nodig heeft. Maar met onze Westerse levensstijl is een tekort aan essentiële stoffen snel opgedaan. Supplementen zijn dan nuttig én noodzakelijk. Maar die moeten dan wel zo aangeboden worden dat het lichaam ze zelf in de juiste hoeveelheden op kan nemen. De supplementen die de Remedial Health Coaches voorschrijven zijn daarom FoodState of WholeFood.

Veel voedingssupplementen worden ‘geïsoleerd’ aangeboden: je krijgt de vitamine of het mineraal in feite in de chemisch, pure vorm, hooguit gebonden aan aminozuren. Dat is echter niet hoe het lichaam die stoffen normaal binnenkrijgt, via ons voedsel. Het gevaar van de producten met ‘zuivere’ voedingssupplementen is dan ook dat je er óf teveel van binnenkrijgt, of juist dat ze niet herkend worden en via de spijsvertering weer net zo hard het lichaam verlaten.

Met de producten van het Remedial Health Plan ligt dat anders. In de FoodState-supplementen worden de essentiële voedingsstoffen aangeboden in een speciale ‘voedingsmatrix’. Ze zijn als het ware verpakt in een basis waarin ze ook van nature voorkomen: in citruspulp, in een wortelconcentraat etc. Zo worden de voedingstoffen optimaal herkend en opgenomen door het lichaam. De WholeFood-producten gaan nog een stapje verder. Deze zijn gemaakt van op hydrocultuur gegroeide brassica. Deze eetbare plant kan hoge concentraties mineralen opnemen. Er is dan ook maar een kleine dosis van het supplement nodig om voldoende mineralen binnen te krijgen.

 

Een gedachte over “Voedingssupplementen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s