Wie ben ik? Wat doe ik?

Wat leuk dat jullie op mijn blog gekomen zijn en geïnteresseerd zijn in gezond eten. Ik hoop jullie te inspireren met allerlei recepten en je bewust te maken van je eigen lichaam door de blog over foodfacts en bodyfacts. Neem gerust een kijkje en als je vragen hebt of voedingsadvies wilt, weet je mij te vinden.

Wie ben ik?
Ik ben Karin Keijzer en moeder van twee fantastische kinderen, een meisje en een jongen. Thamar is 9 jaar en dol op voetbal en hardlopen en ze helpt graag mee in de keuken. Marijn is 7 jaar en evenals Thamar dol op sporten.

foto karin.pngZelf, ben ik een fanatieke sporter en behaal mijn sportieve doelen graag. Ik sport 4 a 5 keer in de week om mijn conditie op peil te houden en doe veel aan krachttraining. Ik doe dit mede preventief, omdat ik hypermobiel ben en graag blessure vrij door het leven wil gaan. Door de krachttraining en beweegcombinaties stimuleer je je vetverbranding. Hierdoor zul je dus afvallen en dat is ook mooi meegenomen.

En het allerbelangrijkste van even een stukje bewegen….. ik vind het gewoon heeeerlijk! Even een momentje voor jezelf en na het sporten weer heerlijk ontspannen!
Ook doe ik tegenwoordig aan yogha om mezelf een momentje van rust te gunnen. Door middel van oefeningen in combinatie van ontspanning merk ik dat mijn spieren meer ontspannen en dat ik relaxter ben en dus minder stress ervaar.

Toen ik zwanger was van Marijn woog ik aan het eind (niet schrikken) 110 kg!!!! Hoe ga ik dat er ooit weer af krijgen dacht ik toen. Ik ben gaan experimenteren met voedsel(combinaties) en beetje bij beetje gingen de kg eraf. Ik ben van mening dat je geen dieet moet volgen, maar je leefstijl moet gaan aanpassen en wel op zo’n manier dat je het goed vol kunt houden. Inmiddels zijn er, zonder hulp van anderen, meer dan 33 kg af en ben ik enorm trots op mezelf!

In de zomer van 2014 stond ik voor mijn kledingkast mijn kleding te passen en alles was gewoon twee maten te groot. Jippie!!! Ik heb geshopt bij het leven en dat gaf een heel goed gevoel. Door deze fantastische resultaten was mijn interesse gewekt voor wat voeding met je kan doen.

Ook ben ik, “Pien Prikkelbare darm”,al jaren aan het uitzoeken waarom mijn darmen zo enorm reageren op bepaald voedsel. Inmiddels weet ik dat ik geen eieren mag eten, geen producten waarin aardappelzetmeel verwerkt is en geen lactose. Best een hele klus om nog iets gezonds te verzinnen wat je kunt eten. Ik hoop met mijn recepten een inspiratie te zijn voor anderen die gezond willen eten of allerlei intoleranties hebben.

In 2015 heb ik de opleiding Remedial Health Plan Voedingscoach gedaan en in 2016 de opleiding Medische Basiskennis.

Ik heb veel ervaring met het begeleiden van jeugdige en volwassen sporters. Ik heb water- en landtraining gegeven aan zwemmers op provinciaal niveau tot landelijk niveau.

Ik ben gekwalificeerd fitnessinstructeur en medische personal trainer in opleiding en ik bied tevens sessies individuele of small groep personal training aan per half uur en per heel uur. Lekker buiten in de vrije natuur. Wil jij afvallen en je beter in je vel voelen neem dan snel contact met me op.