Kaneel

Wat doet Kaneel precies?
Kaneel is een geneeskrachtige oxidant en heeft een verwarmend effect op je lichaam! Dankzij het aanwezige chroom heeft het een stabiliserende werking op je bloedsuikerspiegel. Ook zorgt het voor een betere regulering van het cholesterolniveau. Een klein beetje kaneel kan je cholesterolniveau al laten dalen.

Het heeft een beschermende werking tegen maag- en 12vingerige darmzweren. Ook bestrijdt kaneel diarree, misselijkheid, winderigheid en gaat verstopping tegen. Kaneel helpt bij schimmelinfecties en voorkomt bacteriële groei en het vermindert de ontstekingsreacties in het lichaam. Een hoog suiker gebruik bevordert juist de ontstekingsreacties! Diabetici kunnen baat hebben deze specerij.

Het heeft een gunstig effect op menstruatiepijnen Het heeft een gunstige werking bij verkoudheid. Ook is het een uitstekende bron van ijzer, calcium, magnesium, mangaan, kalium, zink en de vitaminen A, B1, B2 en C. In de spiercellen worden meer anabole eiwitten gemaakt bij het gebruik van kaneel.

Kaneel kan ook je concentratie verbeteren. Alles wat goed voor je maag en darmen is, is ook gezond voor je hersenen. Kaneel kan je aan de ene kant wat rustiger maken, maar ook je concentratie verbeteren. Waarschijnlijk is de stof magnesium hier verantwoordelijk voor.

Na al deze positieve effecten gelezen te hebben over kaneel zou je gek zijn om dit niet te gaan gebruiken in het dagelijks leven.

Neem daarom eens wat kwark met walnoten en strooi daarover eens wat kaneel.

En wist je dat kaneel met verse munt in je thee ook een lekkere combinatie is? Doe er ook nog een klein beetje honing bij en je kunt profiteren van de optimale effecten voor je lichaam.

Zwangerschap en kaneel
Wees zeer matig met kaneel gebruik als je zwanger bent. In Kaneel zit de stof Coumarine. Coumarine wordt onder andere gebruikt in antistollingsgeneesmiddelen het is beter om deze niet te gebruiken tijdens een zwangerschap!!!

Soorten kaneel
De stof Coumarine zit voornamelijk in Cassia kaneel. Deze kaneel komt uit China en smaakt en ruikt minder lekker dan de kaneel uit Sri Lanka. Echter 90% van de kaneel wat je in de supermarkt tegen komt is Cassia kaneel. Coumarines zijn schadelijk voor je lever. De bovengrens ligt bij 15 theelepels per dag. Dat is best veel. Je kunt kaneel dus gewoon op een normale manier gebruiken, tenzij je een probleem met je lever hebt.

Hoe weet je nou of je de goede kaneel te pakken hebt? Als er niet specifiek Ceylon op het potje staat kun je er vanuit gaan dan het Cassia kaneel is. Het merk Terrasana verkoopt echte kaneel uit Sri Lanka.

Een gedachte over “Kaneel

Plaats een reactie