Appel crumble

28-appel-crumbleHet is kerstvakantie! Tijd om te experimenteren in de keuken. Ik maakte deze appel crumble voor het ontbijt. Natuurlijk kun je de appel crumble ook lekker gebruiken als toetje.
Het is te makkelijk om niet te maken. De voorbereidingstijd is maar 5 minuten. Ook als je ’s ochtend naar je werk moet heb je tijd genoeg om dit te maken. Als de appel crumble in de oven zit spring je lekker onder de douche en als je klaar bent dan kun je je appel crumble uit de oven halen. Hoe makkelijk kan het zijn.

Ingrediënten: (1 portie)

  • 2 kleine zoete appeltjes.
  • 1 eetl. amandelmeel
  • kaneel naar behoefte
  • 25-30 gr. amandelmeel voor de crumble
  • 0,5 theel. ahornsiroop
  • 1 eetl. kokosolie

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de appels in kleine stukjes en doe ze in een ovenvast schaaltje. Meng er 1 eetl. amandelmeel  en de kaneel (naar behoefte) doorheen.
Neem nog een schaaltje en doe daar de overige amandelmeel, ahornsiroop en kokosolie doorheen. Kneed met je handen de ingredienten tot een crumble. De crumble kan verdeeld worden over de appels. Nu mag het 25 minuten in de oven.

Succes gegarandeerd! Eet smakelijk.

 

Plaats een reactie