Italiaanse kip uit de oven

Ingrediënten

  • kip
  •  4tl olijfolie
  • 2 teentjes knoflool
  • 3 eetl pesto
  • 100 gr olijven
  • 20 gr parmezaanse of andere kaas
  • 2 eetl balsamico
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • champignons
  • 5 tomaten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de kipfilet 2-3 minuten aan met een beetje olijfolie. Haal de kip uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Leg de olijven over de kip in de ovenschaal.
Bak de groentenen champignons aan met de knoflook. Kook ondertussen even kort de tomaten in een pan met water. Laat ze even schrikken. Ontvel de tomaten en doe ze in de blender. Voeg de balsamico, basilicum en de pesto toe. Laat de tomatensaus even goed doorkoken, zodat het wat dikker wordt.
Giet de saus over de kipfilet en bestrooi het met een kaas, die je lekker vindt. Bak de schotel in ongeveer 30 minuten gaar. En het ruikt waanzinnig lekker als je de oven open trekt!!!
Je kunt er evt. wat extra pasta aan toevoegen.

Allergie-informatie
Het gerecht is glutenvrij, eivrij (alleen als je biologische kaas gebruikt), koolhydraat-arm, vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij.

De pasta is niet glutenvrij, eivrij en past niet in een koolhydraat-arm dieet. Mensen met een gluten-allergie moeten een glutenvrije pesto gebruiken.

italiaanse kip uit de oven

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s