Zonnebloempitbrood

Van de week heb ik voor het eerst zelf een brood gebakken. Mijn kids lagen al in bed, maar kwamen van de heerlijke geur weer naar beneden wandelen en vroegen wat ik nou weer gemaakt had. Ze hebben ook een ‘neusje voor de zalm’ en weten  wat lekker is.

9

Ingrediënten

  • 350 ml lauw water
  • broodmix 450 gr (glutenvrij)
  • 30 gr margarine
  • eivervanger (1 ei, als je geen intolerantie hebt)
  • 7 gr gedroogde gist
  • zonnebloempitten

Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in een beslagkom en mix  het beslag zo’n 5 minuten met deeghaken in een intensief tempo. Doe het beslag in een bakvorm, bijvoorbeeld een cakevorm.  Laat het 45-60 minuten rijzen op 30 graden Celsius in de oven. Bak het brood daarna in 40 minuten af op zo’n 240 graden.
Ik maakte het brood aan de bovenkant af met zonnebloempitten. Snijd het in plakken nadat het brood afgekoeld is.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie